Kvalitets hvidvin i mange varianter – find den online

15 November 2018
Astrid Pedersen
Kvalitets hvidvin i mange varianter - find den online

De fleste mennesker kan nikke genkendende til den faste konstellation af et typisk tre retters måltid – og til, at hvidvin traditionelt hører til forretten. De lette forretter, som typisk består af suppe eller retter baseret på fisk eller skaldyr, gør sig bedst i selskab med et tilsvarende let glas hvidvin. Hvidvine har den store fordel, i forhold til de lidt tungere rødvin, at de for det meste er langt mindre krydrede og dominerende i smagen. Samtidig indeholder de færre tanniner (også kaldet garvesyre), som kan interferere med eksempelvis fiske retter på en uheldig måde. Hvidvin er også typisk mindre kraftig i såvel smag som næse. Og så er hvidvin generelt bare mere frisk og på samme tid diskret i sin bouquet.

Kvalitets hvidvin – ikke kun til forretten

Hvis du har lyst til at bryde med de efterhånden lettere fortærskede traditioner, kan du med fordel udsøge dig en hvidvin, som er fed og cremet, og servere denne til hovedretten. Markedet i dag er betydeligt mere varieret end det var for blot tredive år siden, hvor der stadig herskede et dogme om, at hvidvinen skulle være tysk (Riesling, Gewürztraminer, Liebfraumilch, Spätburgunder osv.) og rødvinen fra det franske vinland.

Derfor kan du nu finde aldeles fremragende hvidvine fra såvel hele det europæiske territorium (inklusive de østeuropæiske lande, som stormer frem på vinfronten) som fra oversøiske lande så som USA, New Zealand og Australien. Og hvidvin fås i mange flere spændende varianter – visse typer hvidvin, som for eksempel den tunge og krydrede Australske Mollydooker, som ikke lader de store røde noget efter hvad angår styrke eller alkohol procent. Er du ikke til de helt stærke varer, kan du med fordel prøve en Sauvignon Blanc fra New Zealand – en vin, som går godt i spænd med især fjerkræs retter, lam eller retter med kalv.

Du kan finde et bredt udvalg af spændende hvidvin hos Winthervin.dk

More articles